Joulupukin kotona vieraisilla

Monen lapsen unelma on tavata se ainoa ja oikea Joulupukki. Pukki vierailee karvaisten poroystäviensä kanssa jokaisen lapsen kotona vuosittain jouluaattona, mutta vain harvat pääsevät vierailemaan pukin kotona Rovaniemellä. Pohjoisella napapiirillä sijaitseva Joulupukin koti ja toimisto ovat avoinna vierailijoille jokaisena vuoden päivänä, paitsi tietenkin jouluaattona. Tästä kutsusta ei kannata kieltäytyä, sillä pukin kotona pääsee maistelemaan tuoreita pipareita, vierailemaan Joulupukin postitoimistossa ja silittämään poroja.

Pukki totta kai myös kuuntelee jokaisen lahjatoiveet ja on mielellään valokuvissa vieraidensa kanssa. Joulupukki on innokas laulaja, joten usein vieraat pääsevät joko kuuntelemaan tai laulamaan yhdessä pukin kanssa joululaulun tai toisenkin.

Joulupukin postitoimistoon saapuu lähes puolimiljoonaa kirjettä vuosittain lähes 200 sadasta maasta. Päätonttu Katja Tervonen kertoo, että jokaiseen kirjeeseen vastataan, jos kirjeen mukana on tullut luettavissa oleva osoite. Jokainen kirje ja kortti, joka lähtee maailmalle, Joulupukin postitoimistosta leimataan Joulupukin omalla leimasimella. Myös vierailijat pääsevät lähettämään kortteja ja kirjeitä leimalla varustettuina minne tahansa maailmassa postitoimistosta.

Vierailijat voivat napata mukaansa virallisen todistuksen Joulupukin tapaamisesta. Todistuksen voi myös tilata netistä. Todisteeksi ja mukavaksi muistoksi käynnistä on mahdollista myös saada valokuva Joulupukin toimistossa itse Joulupukin kanssa.

Hauskaa matkaa odotellessa voit virittäytyä tunnelmaan jo etukäteen eri tavoin. Voit esimerkiksi katsella kuvia ja videoita Joulupukin kotikylästä internetin kautta tai pelata erilaisia jouluaiheisia pelejä. Vanhemmat voivat kokeilla esimerkiksi jouluaiheisia pelejä, joista voi hyvällä tuurilla voittaa vähän lisätienestiä matkaa varten. Voit myös etsiä sopivaa vaatetta matkaa varten ja kirjoittaa Joulupukille kirjeen, jonka voit antaa Pukille hänet tavatessasi.

Taianomaisinta Joulupukin kylässä on tietenkin talvella, kun lumipeite peittää rakennukset ja puut, mutta myös kesällä Joulupukki on tavattavissa. Lapin pitkät ja valoisat kesäyöt antavat Joulupukille, poroille ja tontuille voimaa jouluaaton pitkän matkan varalle. Pukki on kesällä vähemmän kiireinen, mutta kylässä riittää vilskettä ja vipinää kaikkina vuodenaikoina. Talvella voit nähdä myös revontulet, joiden näkemisen toivossa erityisesti monet ulkomaalaiset turistit saapuvat Lappiin ja Rovaniemelle.