Shoppaile säästäen

”Minä haluan sitä ja minä haluan tota”, tämä lause on meille jokaiselle tuttu jo lapsuudesta. Naapurin kaveri sai uuden lelun, niin tietenkin kaikkien piti saada, vaikka jo vastaava kodista löytyikin, mutta kun aina piti saada samanlainen kuin toisella. Kun sitten aikanaan lapsuudenkodista muuttaa omilleen, niin ehkä mieli muuttuu ostamisen suhteen, varsinkin, jos on yksin huolehtimassa taloudesta. Kaikkea ei vain voi saada ja ostaa, riippuen tietenkin palkan suuruudesta ja omista menoistaan, mutta harvalla normaalilla työssäkäyvällä on varaa ostaa aivan kaikkea. Kaiken ei tietenkään tarvitse maksaa ns. maltaita, joten hieman harkiten voi saada upeitakin ostoksia tehtyä pikkurahalla. Siihen tarvitaan teräviä älynystyröitä, jotta löytää mahdollisimman edulliset ja laadukkaat tuotteet itselleen. www.salerunner.fi on edullinen, ja monipuolinen ostopaikka, josta löytyy rahaa säästäviä linkkejä eri sivustoille.

shopping

Ensin kannattaa tietenkin selailla nettiä, käyttäen täsmällisiä hakusanoja hakemiinsa tuotteisiin. Yksi asia kuitenkin kannattaa huomioida tuotteita tilatessaan, eli kuljetus/postikulut. Joidenkin yritysten kautta saa silloin tällöin tuotteita rahtivapaasti, ja juuri tuo rahdin hinta saattaa vaikuttaa kokonaishintaan ratkaisevasti. Tuote on toisella edullisempi, mutta kun laskee toimituskulut päälle, niin se saattaakin maksaa enemmän. Jos raha on tiukalla, niin jokainen euro on kuitenkin rahaa, ja sen voi käyttää johonkin muuhun. Toinen tapa säästää on odotella alennusmyyntejä tai erilaisia kampanjoita, joita on monessa yrityksessä useamman kerran vuodessa. Mikäli vain on kärsivällisyyttä, ja jaksaa odottaa, niin voi säästää suuriakin summia. Uusia tuotteita ostaessaan, voi pitkän pennin säästää esimerkiksi tokmanni.fi- verkkokaupassa, siellä on tarjolla kaikkea kivaa kotiin.

Mikäli ei ole aikaa juosta kaupungin kirpputoreilla, voi omalla kotisohvallaan rauhassa selata netissä olevia kirpputoreja tai portaaleja, kuten tori.fi tai huuto.net, joissa myydään käytettyjä tuotteita. Joskus näiltä sivustoilta saattaa tehdä hyviäkin löytöjä, ja löytää melkein uuden veroisia tuotteita ihan pilkkahintaan. Jos itsellä on ylimääräisiä tavaroita kodissaan, voi niitä laittaa myyntiin tai tehdä vaikka vaihtokauppaa jonkin toisen myyjän kanssa. Kaikki on mahdollista, kunhan vaan käyttää järkeään ja hieman aikaa, niin siitä hyötyy rahallisesti.