Vinkkejä pienen tilan sisustaminen

Opiskelijat, jos ketkä tietävät, että pieniä tiloja on monesti paljon hankalampi sisustaa kuin suuria kokonaisuuksia. Hankaluuksia tuottaa se tosiasia, että pieneen tilaan pitää saada mahdutettua monia huonekaluja niin, ettei tila näytä ahtaalta ja että siellä sopii oleskelemaan.

Yksi loistavista tavoista on ripustaa henkilökohtaisia tavaroita seinälle, jolloin huonetilaa jää muuhun käyttöön. Seinälle voi myös asentaa myös erilaisia hyllyjä, joihin voi asetella mappeja ja kaikkea muuta sellaista, minkä haluaa olla helposti saatavissa. Lisäksi erilaisilla kehyksillä saadaan pieneen tilaan luotua aivan uudenlaista avaruuden tuntua ja asiassa kannattaa pelotta turvautua alan asiantuntijoihin.

Apua väriopista ja valaistuksesta

Huoneesta saa avaramman käyttämällä vaaleita värejä ja oikeaan paikkaan asetetulla valaistuksella. Yksi keino saada huone näyttämään avarammalta on myös tuoda siihen lisää korkeutta. Tämä onnistuu helposti katon maalauksella tai tapetoinnilla. Näillä katse kiinnitetään ylöspäin, jolloin huoneen pienet neliömäärät jäävät huomiotta.

Tummat värit tuovat rauhallisuutta, mutta ne myös imevät valoa, jolloin huoneen pienuus korostuu. Sen vuoksi monet sisustusalan ammattilaiset luottavat vaaleisiin väreihin. Valitsemalla vaaleita värejä lattialle ja seinille niin tapetin, maalin kuin vaikka mattojenkin muodossa, saat pieneen tilaan ilmavuutta.

Monet tekevät sen virheen, että laittavat huonekalut kiinni huoneen seiniin. Yleinen harhaluulo on, että tilaan saadaan enemmän avaruutta laittamalla huonekalut aivan huoneen seiniin, mutta näin ei kuitenkaan ole. Jos tilaa jättää muutamankin senttimetrin huonekalujen ja seinän välille, näyttää tila yllättäen avarammalta.

Asettele oikein

Pienen huoneen sisustuksen lähtökohtana on valita yksi iso huonekalun monen pienemmän sijaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että valitaan mieluummin yksi iso, koko seinän levyinen sohva kuin vaikka pieni sohva ja nojatuoli. Pienessä huoneessa ei myöskään kannata peittää ikkunoita, sillä mitä enemmän valoa huoneessa on, sitä avarampi tunnelma saadaan. Jos kaipaat apua pieneen tilan sisustukseen, sitä saa asiantuntevilta ammattilaisilta, jotka ottavat ilomielin niukankin huoneen sisustuksesta kaiken irti!